We hebben allemaal behoefte aan verbinding. Sinds kleins af aan al.

Een gevoel van geborgenheid, thuis-zijn, aanvaarding, stabiliteit en coherentie.

Verbinding valt op vele manieren te definiëren, maar we kennen het diep vanbinnen allemaal; een gevoel van verbondenheid.

Een soort vrede, een gevoel van thuis-zijn, herkenbaarheid, familiariteit, nabijheid.

Dat gevoel kan soms enorm vervagen wanneer je je leven leidt op een manier die deze verbinding niet bepaald faciliteert.

Tussen al dat ‘moeten’ en de ‘vaste structuren’ door waarmee ja dagelijks in contact komt, kan je wel eens de verbinding verliezen met jezelf.

‘Jezelf’, dat is…

Wat jij nodig heb, wat jij wenst, wat jij voor jezelf in het leven wilt roepen.

 Allemaal goed en wel, denken de meesten dan, maar wat is het nut van wensen en dromen in een wereld die nu eenmaal draait zoals die draait?

Het is waar; we maken deel uit van een groter geheel.

Iets anders durven creëren voor jezelf is meestal taboe, wordt weggewimpeld, of wordt als belachelijk of dromerig beschouwd. Onrealistisch.

Wat is dan de rol van verbinding doorheen dit alles? Dat is het nu precies; de rode draad, die bepalen we zelf. Bepaalde factoren zoals weersomstandigheden, politieke systemen, de manier waarop een samenleving denkt enz., kunnen we niet zomaar even veranderen.

Dat hoeft ook niet.

Eigenlijk is verbinding in eerste instantie iets tussen jou en jezelf.

Als je je eigen ‘draad’ weer terug vindt, kan vastpakken en kan voelen waar die jij maar al te graag heen leidt, dan heb je de kern van de zaak te pakken.

Je kan dan ook (kleine) veranderingen aanbrengen die voor jou een gevoel van verbinding stimuleren. Daarvoor hoeft het niet eerst te waaien of hoeft de maatschappij niet akkoord te gaan met jouw manier van zijn.

Uit verbinding zijn, het is vermoeiend. Het is namelijk ‘tegendraads’. We gaan in tegen onze eigen essentie en dat is jammer, want daar zit net onze uniciteit, ons goud, dat wat wij kunnen betekenen in deze wereld.

Hier liggen ook onze sleutels tot genezing, als er iets op het gebied van onze gezondheid of welzijn niet vlot verloopt.

Tot slot is ‘in verbinding’ zijn een heel fijn gevoel. Het geeft je stabiliteit en rust, vertrouwen in jezelf, het maakt dat dingen vlotter stromen, je relaties verbeteren, je openen voor nieuwe mogelijkheden, en nog zo veel meer.

Gelukkig zijn er heel wat manieren om de verbinding met jezelf te ontwikkelen, verstevigen of vernieuwen.

Ook te midden van drukte en chaos kunnen we verbinding genereren, oproepen. Vaak is hier wel iets voor nodig. En dat ‘iets’, dat verschilt van persoon tot persoon.

Bij Het Holistisch Huis houden we van verbinding. Daarom zijn we ook met verschillende mensen die elk hun eigen talenten en kennis naar voren brengen. We doen dat elk vanuit verbinding, met onszelf en natuurlijk, met jou.

We verbinden graag met je.

Steffi