Steffi

 

  • compassie
  • kwetsbaarheid
  • authenticiteit
  • innerlijke schoonheid
  • creativiteit

Hola!

Mijn naam is Steffi Pieters en ik heb als missie mensen ondersteunen en begeleiden via holistische psychologie (psychologie die geest, emoties, lichaam én ziel in acht neemt) en intuïtieve kunst.

Ik sta voor verbinding vanuit het hart, een sleutel voor mensen om in gezond contact te zijn met zichzelf, anderen en de wereld.

 

Geboren te Leuven, was ik van kleins af aan een gevoelige en opgewekte aanwezigheid. Muziek en vooral klassieke muziek passioneerde mij, en liep parallel aan mijn jarenlange ontwikkeling als ballerina, vanaf vijfjarige leeftijd.

Rond mijn tiende levensjaar startte ik bij de muziekacademie, waar ik dwarsfluit leerde spelen en mijn zangstem ontwikkelde.

Vroeg in mijn kindertijd stond de drang om mensen te helpen al heel sterk op de voorgrond. Ik hield van schrijven en talen, en ook dansen en muziek bleven essentieel. Ik vond hierin veel verbinding en betekenis. Jaren later besloot ik psychologie te gaan studeren.

Na het afronden van mijn stage in Bolivië en mijn thesis rond kinderen die op straat leven of zich in moeilijke thuisomstandigheden bevinden, behaalde ik mijn diploma aan de Vrije Universiteit Brussel.

Kort daarna ondernam ik een soloreis van een jaar. Ik opende mijn hart, verbreedde mijn horizon, dook diep in mijn ziel, en leerde – soms via heel uitdagende situaties – wat het betekent om mens te zijn, kwetsbaar te zijn, en je te mogen openen voor de schoonheid én de pijn die het leven ons brengt.

Steffi Pieters

Ik bloeide open en heelde veel ervaringen die mij hadden gekwetst. Mijn pad naar heling en zelfliefde, dat zich voorzichtig had geopend voor ik achttien was, kreeg een veel diepere wending. Ik leerde nieuwe vaardigheden en ontvouwde verscheidene facetten van mezelf, hetgeen mij voedde en vormde als mens, psychologe en intuïtief kunstenares. In mijn kunst staan kwaliteiten zoals harmonie, innerlijke schoonheid en heling ook voorop.

Na terugkeer van mijn reis probeerde ik jarenlang tevergeefs te gedijen op het hoge levensritme in België. Mijn levensstijl en hartsverlangen waren veranderd, en ik besliste te emigreren naar Peru, in april 2021. Hier woon ik nu op bijna 3000 meter hoogte, in het Andesgebergte nabij Cusco – meer dan ooit in verbinding met mezelf, de natuur, en de mensen om me heen, dichtbij en veraf.

lichtblauwe geometrische vogel
Ik sta voor verbinding vanuit het hart, een sleutel voor mensen om in gezond contact te zijn met zichzelf, anderen en de wereld.

Mijn aanbod

Het fundament van mijn aanbod is een veilige, verwelkomende en compassievolle omgeving creëren, waarin authenticiteit en verbinding met elkaar voorop staan.

  • Ik beoog mensen (opnieuw) in verbinding te laten komen met hun essentie, hun innerlijke schoonheid, wie ze in wezen zijn.

  • Vanuit mijn thuis heel dicht bij de natuur bied ik online consultaties en kunst internationaal aan. Binnen de holistische psychologie geef ik online sessies aan personen vanaf 6 jaar. Daarbij werken we met creatieve therapie, tapping (emotional freedom technique), compassievol luisteren, ervaringsgerichte oefeningen, opstellingen en energetisch werk, afhankelijk van de noden die iemand aandraagt.

    Naast het geven van individuele sessies, sta ik ook voor groepen klaar. Neem gerust contact op om de opties te bespreken.

  • Op het gebied van kunst bied ik zielsschilderijen, hartboodschappen en zielstekeningen aan. Deze zijn allemaal afgestemd op de unieke essentie van een persoon; het gaat om maatwerk waarbij ik beroep doe op mijn intuïtieve vaardigheden.
Lees hier onze laatste blogberichten
Wat ben je aan het vasthouden?

Wat ben je aan het vasthouden?

Wat ben je niet aan het veranderen? Die oorbel in dat extra gaatje die je al jaar en dag draagt? Die Whatsapp of Facebook profielfoto die al eeuwig dezelfde is? Die schuif die je enkel opendoet om er iets bij te gooien, maar nooit om er iets uit te halen? Dat zijn zo...

Lees meer
Vuur

Vuur

Het mag gezegd worden: we hebben allemaal vuur nodig in ons leven. Vuur staat symbool voor fire, passie, krachtige stappen voorwaarts.  Hoe doe je dat wanneer je het gevoel hebt dat je op waakvlam staat? Dat kan namelijk wel eens het geval zijn in de winter, wanneer...

Lees meer