Els

 

  • rouw & verlies
  • chronische problematiek
  • ADHD & ASS
  • hoogsensitiviteit
  • KPNI
Welkom, vanuit het Hart. Mijn Hart.

 

Ik ben Els Schaerlaeken.

Mijn achternaam ‘ Schaerlaeken’ rood bekent kleur en daar ben ik trots op. Schaerlaeken rood wordt in verband gebracht met warmte , intensiteit en passie en dat zijn de waarden die ik wil uitdragen naar mens, dier en plant.

Intens leven vanuit ‘bewust zijn’ met een warm hart naar alles wat ons omringt en met focus op passie en vrijheid.

Als kind al droomde ik ervan om mensen en dieren te helpen en voelde ik me met alles en iedereen verbonden.

Ik herinner me nog dat ik eindeloos naar de sterrenhemel stond te kijken en besefte dat we maar een klein stipje waren in het geheel.

Ik was enorm gepassioneerd door wilde planten en katten wat nu nog steeds verder groeit en leeft in mijn huidige leven.

Ik ben dan ook zeer dankbaar dat ‘Het Leven’, waarvan ik zeker niet gespaard ben gebleven, mij zo’n mooie levenslessen heeft gegeven. Dit heeft me gemaakt tot wie ik nu ben en dat leerrijk stukje levenservaring, zie ik zelf als een enorme meerwaarde in het werk dat ik nu doe.

In mijn LeefwijsPraktijk vormen de vele opleidingen en diepgaande kennis de stevige basis, terwijl de ervaring van het Leven zelf de ware essentie en kleur toevoegen.

Samen geven we jouw verhaal een gouden randje waaruit zich gaandeweg een ongekende veerkracht en groei ontwikkelt.

profielfoto Els Schaerlaeken

Gezien verlies en afscheid bijzondere thema’s zijn die als een rode draad doorheen mijn leven zijn geweven, begeleid ik jou graag doorheen moeilijke periodes , in het bijzonder bij verlies van gezondheid en energie , afscheid van een dierbare geliefde of huisdier door overlijden, verlies van werk, verlies door echtscheiding of zelfs rouwgevoelens om iets dat we nooit gekend hebben zoals moederliefde.

Hoe ?
Ik zorg er allereerst voor dat jouw verhaal/klacht de juiste aandacht en erkenning krijgt die het verdient. 

Nadat de ‘Fluistertranen’ – op een bedje van Troost-  zijn gehoord en verstild, groeien we naar een ‘hoopvol nieuwe ‘Leefwijs”.  

lichtblauwe geometrische vogel
Gedragen Tranen fluisteren de Weg naar een hoopvol nieuw begin
Omarm de Schoonheid van je emotionele scherven die jou tot een uniek mens maken.
Temidden van verlies en rouw ontvouwt zich vaak een diepgeworteld verhaal van emotionele littekens en fysieke ongemakken.

We brengen de oorzaken in kaart en varen verder in Leefwijs, waar we een zee aan mogelijkheden bieden voor verlichting & oplossing van jouw probleem.

Hierbij gebruik ik de onuitputtelijke kracht en principes van de  kPNI (klinische Psycho Neuro Immunologie), aangevuld met inzichten, methodes en oplossingsgerichte tools uit de Westerse  en Oosterse geneeswijzen.
In mijn goedgevulde LeefWijskoffer zitten eveneens Brainspotting en Voice Dialogue, Bioresonantie , Nutritionele Psychologie, Orthomoleculaire Therapie, Integrated Energy Therapy, sensitherapie.

Voor meer  lichaamsgerichte therapieën zoals massages, ademwerk, voetreflexologie of wanneer ik het intuïtief aanvoel, verwijs ik graag door naar mijn liefdevolle collegas van Het Holistisch Huis.

 

Waar ik voor sta:

  • integrale benadering

Ik ben ervan overtuigd dat de tijd dringt om linken te leggen en verder te kijken dan het symptoom, waarbij ik geloof dat een integrale benadering  (fysiek-psycho-emotioneel-spiritueel-transgenerationeel) meer dan ooit noodzakelijk is.

 

  • mijn bijzondere specialisatie

Kinderen, jongeren, volwassenen met de diagnose ADHD, ASS, PTSS of hoogsensitieve eigenschappen die veel hinder ondervinden van hun over-/onderprikkelde brein en die op zoek zijn naar een holistische aanpak om stap voor stap een hoopvol nieuw verhaal te schrijven.

Gecertificeerd rouw-en verliesconsulent waardoor bijzondere aandacht voor het thema verlies, afscheid en rouw.

Holistische (diepgaande) benadering van burn-out en vermoeidheidsklachten.

Intermittent living coach

Sensitherapie gericht op begeleiding van hoogsensitieve kinderen, jongeren en volwassen.

 

Bij mij kan je op korte termijn terecht, geen lange wachttijden. 

Mijn aanbod voor jou

 

  • Je kan bij mij terecht, voor iedere hulpvraag die fysiek, psycho-emotioneel, sociaal , spiritueel of transgenerationeel gerelateerd is.

Wat anderen over mij zeggen

Vanaf de geboorte zat er al een serieuze kink in de kabel in de communicatie met mijn lichaam. Ik ben een krak in communiceren met anderen, maar niet als het gaat over mijn lichaam.

Onze communicatietaal is pijn. In plaats van te luisteren en te achterhalen waarom mijn lichaam telkens een pijnsignaal gaf elke keer het iets wou duidelijk maken, sloot ik mezelf helemaal af van mijn ziel, hart, geest en lichaam. Ik was kwaad en gefrustreerd en het vertrouwen was heel ver te zoeken.

Ondertussen weet ik dat elke lichamelijke uitdaging gepaard gaat met een onderliggende emotie zoals verdriet, boosheid of angst. Ik leerde van jongs af aan om mijn fysieke problemen aan te pakken, maar mijn emoties stonden op de laatste plaats.

Els is een van de eerste personen die mij leerde en liet ervaren hoe belangrijk het is om je emoties op de eerste plaats te zetten.

Ze toonde hoe ik mijn emoties kon toelaten, identificeren, accepteren en loslaten.

Door de oorzaak aan te pakken, ben ik fysiek veel beter geworden.

Daarnaast maakte ik ook kennis met brainspotten. Ik had veel last van onnodige zware ingesleten patronen die ervoor zorgden dat ik moeite had met het verbreden van mijn comfortzone.

Els hielp mij met het doorbreken van de zwaarste patronen en sindsdien voel ik mij een pak lichter en kan ik makkelijker mezelf uitdagen om mijn comfortzone te verbreden.

Ik voelde mij begrepen, gehoord en oprecht geholpen.

Wat ik van haar leerde is uiteindelijk mijn passie geworden. Personen helpen te connecteren met hun lichaam en het terug leren te vertrouwen door het mentaal-emotionele aan te pakken met een dosis positieve helende energie.

Zij gaf mij de kracht om een ongewoon, maar speciaal pad te volgen. Ik kan het universum niet genoeg bedanken dat Els in mijn leven is gekomen. ❤🙏

Noa

Els Schaerlaeken is KPNI-therapeute. KPNI betekent klinische psycho- neuro- immunologie. In het begin begreep ik niets van dat woord. Was Els dan een psycholoog, neuroloog, immunoloog of alle drie? Mijn auticoach had me verteld dat ze vooral met voeding werkte. Kon Els dan niet eerder als diëtiste omschreven worden?

Al bij mijn eerste afspraak viel de meeste verwarring weg. Ik merkte dat Els vooral naar de persoon keek die voor haar zat. Op basis daarvan maakte ze een behandelingsplan. Ze stelde enkele vragen en onderzocht me op haar manier. Toch nam ze vooral de tijd om écht naar mij te luisteren. Die oprechte interesse zorgde ervoor dat ik me voor het eerst in lange tijd durfde openstellen bij een therapeut. Ik voelde me gezien in heel mijn zijn.

Tijdens de behandeling heb ik geleerd dat fysieke en mentale problemen elkaar enorm beïnvloeden. Gaat het mentaal goed met je? Dan zul je je fysiek ook beter voelen. Maar ook omgekeerd werkt het zo.

Ik heb dankzij Els op een andere manier naar mijzelf en mijn lichaam leren kijken. Haar aanpak zou ik omschrijven als holistisch en wetenschappelijk tegelijkertijd. Ze volgt de nieuwste KPNI-inzichten heel goed op en gebruikt individuele voedingspatronen en verschillende supplementen om jou zo goed mogelijk te ondersteunen.

Een jaar geleden, toen ik Els voor het eerst zag, had ik enorm veel last van vermoeidheid en fibromyalgie-achtige pijnen over heel mijn lichaam. Ik kon maar twee à drie uur per dag wakker zijn en zelfs tijdens die uren zag ik enorm af. Ik had al een hele lijst van dokters en psychiaters gezien, maar die konden me niet helpen omdat ze enkel vanuit hun eigen bril keken. Dankzij de aanpak van Els begrijp ik mijn eigen lichaam en geest beter, voel ik me energieker en heb ik na jaren depressief zijn eindelijk het gevoel dat ik weer van het leven kan genieten.

Als je twijfelt om naar Els te gaan, bijvoorbeeld omdat je niet precies weet wat KPNI inhoudt en wat haar aanpak voor jou kan betekenen, raad ik je aan om tóch die eerste afspraak te maken. Zoals ik hierboven schreef, vertrekt Els écht vanuit de persoon die voor haar zit. Als je nog niet klaar bent om je hele voedingspatroon om te gooien, zal ze dat nooit van jou vragen. Bij Els ligt de nadruk vooral op het woord balans. De balans tussen het mentale, fysieke én spirituele aspect van mens-zijn. Ze houdt rekening met jouw persoonlijke grenzen en werkt op een holistische, doch wetenschappelijke manier.

Els Schaerlaeken kijkt bovendien niet enkel naar je moeilijkheden. Ze verliest jouw kracht en mogelijkheden nooit uit het oog. Samen werk je stap voor stap om (weer) de beste versie van jezelf te worden. De KPNI-behandeling van Els heeft mijn leven een heel positieve draai gegeven.  Misschien jouw leven ook?

Eva

Lees hier onze laatste blogberichten
Wat ben je aan het vasthouden?

Wat ben je aan het vasthouden?

Wat ben je niet aan het veranderen? Die oorbel in dat extra gaatje die je al jaar en dag draagt? Die Whatsapp of Facebook profielfoto die al eeuwig dezelfde is? Die schuif die je enkel opendoet om er iets bij te gooien, maar nooit om er iets uit te halen? Dat zijn zo...

Lees meer
Vuur

Vuur

Het mag gezegd worden: we hebben allemaal vuur nodig in ons leven. Vuur staat symbool voor fire, passie, krachtige stappen voorwaarts.  Hoe doe je dat wanneer je het gevoel hebt dat je op waakvlam staat? Dat kan namelijk wel eens het geval zijn in de winter, wanneer...

Lees meer